Inici | Contacte 19-07-2019

Historia del Col·legi Oficial d’Agents Comericals de Reus

Historia del Col·legi Oficial d’Agents Comericals de Reus

 

La història dels Agents Comercials de Reus sempre ha estat molt lligada a la dels anomenats “corredors” de comerç i a la del mercat del dilluns de Reus. Les actes antigues que es conserven es remunten a l’any 1801, on es parlava de “corredors”. El mateix any es va substituir el nom de “corredors” pel de comissionistes i ja el 16 de desembre de 1872, es crea la Federació d’Agents Comercials, que amb els anys va ser substituïda pel Col·legi d’Agents Comercials i Comissionistes. En documents de principis del 1900, és perd la paraula comissionistes quedant només com a Col·legi d’Agents Comercials. És arran de la llei del 22 de juny de 1926, quan el Col·legi de Reus adopta la paraula Oficial en el seu nom convertint-se d’aquesta manera, en Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Reus.

Durant els primers anys el Col·legi va estar ubicat en un pis de lloguer a la Plaça del Castell i ja als anys 70, quan es va inaugurar la Llotja de Reus, vam adquirir en propietat la planta quarta de l’edifici del carrer Boule, número 2, on hi ha situada la Cambra de Comerç.

Juntament  amb la Cambra de comerç, hem mantingut una activitat en paral·lel amb l’economia de la ciutat. 

A Reus històricament han existit les seccions tradicionals de la fruita seca, els olis i els vins.

Al llarg dels anys les seccions professionals s’han incrementat les activitats punteres, ara són unes altres; alimentació, articles per a la llar, joieria, rellotgeria, òptica, productes químics, tèxtils i cuirs, paper i cartró, maquinaria i eines, construcció, obres públiques, instal·lacions, ferros i acers, prestacions de servei, etc.

 


Col·legi Oficial dAgents Comercials de Reus
C/Boule núm 2 - 4ª planta C.P.43201 Reus
Telèfon: 977 314 162 -
reus@agentscomercials.cat; coacreus@coacreus.cat

Horari del Col·legi dAgents Comercials 

De dilluns a divendres de 16:00h a 19:30h 
Si desitjeu ser atesos fora daquest envieu mail demanat hora i concertarem visita del Col·legi dAgents Comercials

 

mussara.com - pagines web comerços electronics
PIMEC  nl Els preus de la llotja de reus sellmaster
web realizada por mussara.com